En bra kvinna reder sig själv...

January 17, 2016

 

Att stödja och coacha sina barn är för de allra flesta en självklarhet och självfallet även för mig och min man. Men ibland tar det liksom stopp med ideer och processen måste få ta sin tid. Att skynda långsamt är ju inte mitt paradnummer även om jag intellektuellt inser att vissa saker inte går att forcera. När barnen kommer in i faser, gärna med hjälp av hormoner, så känner jag mig ibland fullkomligt maktlös. Han/hon vill verkligen uppnå sina mål men rädslor, tålamod och det mentala kanske inte riktigt är med. Kropp och själ måste liksom hänga ihop. Jag försöker då skapa medvetenhet kring det som sker men det är inte likamed att  tiden är mogen för att bestiga berget. Då har man en analys att göra, ska jag knuffa upp han/hon för berget? Ska jag vänta på marken och komma med glada  hejarop? Ska jag ta med mig han/hon från berget och säga att vi tar det en annan dag? 

När jag hamnar i dessa lägen har jag tidigare varit dålig på att be om hjälp av andra vuxna(en bra kvinna reder sig själv) men jag har faktiskt blivit bättre på det och vips så går det lättare. Resultatet blir bra både för mig och för han/hon. När jag tycker att jag provat allt glider en annan vuxen in och kommer med en ny infallsvinkel. I dag har jag en stolt och glad hen här hemma. Så tack ni fina vuxna som hjälpte oss upp för kullen denna gång, det känns bra i både kropp och själ.

 

Please reload

Senaste inlägg

January 25, 2016

January 24, 2016

January 24, 2016

January 3, 2016

December 15, 2015

December 8, 2015

November 25, 2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss

There is no greater luxury than sustainability

Choose with consciousness and be a part of gamechanger

© 2016 TABequipe