Bekräftelsespöket

December 15, 2015

Vet ni vad bekräftelsespöket är? Jo det är det där hemska spöket som våldgästar din hjärna. Kommer oftast ganska oförhappandes och börjar som små gnagande tankar, gärna med ett fokus på självkänsla och självförtroende, och om man har riktigt otur så skapas oroskänslor som känns i både kropp och själ. 

Detta tillstånd är det värsta jag vet för då avstannar min kreativa förmåga och fokus ligger på att "anfallet" ska gå över.

 

Under dessa tillstånd finns det bara en sak som hjälper, att lägga sig raklång och vända alla negativa tankar till något positivt. Det är banne mig lättare sagt än gjort. För vem är jag? Vad kan jag? Är jag en bluff? Varför ringer inte den där personen som var så intresserad? Vem tror jag att jag är som startar upp ett nytt företag? Hur är det möjligt för mig att lyckas som entreprenör inom hållbar utveckling? Vilken kompetens har jag kring det egentligen? Går jag runt och leker att jag kan? Varför tar jag inte bara och tackar ja till en tjänst och går tillbaka till det jag kan? Varför? Varför? Varför?!?!?! och dessa jäkla tankar skapar ett snurr i hjärnan, hjärtat klappar lite fortfarare...hur f-n ska det gå egentligen?

 

Så ringer den där personen och vips vad kul allt blev igen. Och det där med hållbar utveckling var inte så dumt ändå, har ju ändå ägnat x antal dygn på att läsa på och träffa kompetenta personer. Och här sitter jag med 25 prototyper som jag har tagit fram, hep. Så jäkla dålig kan jag ju inte vara då eller?! Det är just här som man tror att man blivit av med bekräftelsespöket, trycket över bröstet är lite lättare MEN mig lurar det inte. Bekräftelse är en kick, en flört, en längtan, en känsla som jag behöver ta med yttersta försiktighet. Inte för att jag inte ska klappa mig själv på axeln från tid till annan utan för att jag inte ska gå igång på bekräftelse för då blir bekräftelse ett ändamål i sig och det är det som är farligt men samtidigt en alldeles underbar känsla.

 

Så nu övar jag på att vända alla negativa tankar till något positivt och strunta i vad alla andra tycker. En besvärlig ekvation eftersom man är uppfödd i ett samhälle där duktig flicka är något bra. För vem ska jag vara duktig?!

 

Kampen mot spöket fortsätter och jag ska vinna, det ska vi alla göra, BAM!

 

 

 

Please reload

Senaste inlägg

January 25, 2016

January 24, 2016

January 24, 2016

January 3, 2016

December 15, 2015

December 8, 2015

November 25, 2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss

There is no greater luxury than sustainability

Choose with consciousness and be a part of gamechanger

© 2016 TABequipe