Hantera känslor

November 8, 2015

Jag kan reflektera över hur jag själv reagerar när framförallt mina egna barn är besvikna över sig själva och sin egen prestation. För det första tycker jag att det är så bra att de är öppna och att känslorna kommer ut men samtidigt känner jag en rädsla över att jag inte guidar dem rätt i djungeln av känslor. Samtidigt förstår ju mitt förnuft att det inte finns några rätta svar och att det bästa kanske är att bara lyssna. Åh lyssna mina vänner,utan att agera eller försöka rätta till och ordna saker tillrätta, det är svårt. När jag analyserat ihjäl mig kring detta och är trött på mitt ältande så brukar det sluta med att jag ändå tänker att det bästa är att få bryta ihop och sen komma tillbaka. Det är ju faktiskt inget fel i att bryta ihop det svåra är ju att stå bredvid och behöva uppleva sitt barns känslor. Först chock, tårar, ilska, besvikelse medan en annan tycker att det är toppenbra prestation. Säger man det i fel läge så är det som att skjuta sig i foten, försök att vänta med den delen tills den värsta stormen bedarrat. Annars är min erfarenhet att man lätt hamnar i en egen känslomässig karusell som inte leder till något bra. Samtidigt kan jag känna att vi som får uppleva detta är ju faktiskt vi som bryr oss om våra barn och är delaktiga. Många säger att det viktiga är att barnen har roligt i sin idrott och inte känner någon prestationsångest. Ja visst det är ju en fin tanke men nu lever ju barnen i samma samhälle som oss där utveckling och kunskap är centralt för att få ett bra liv. Så jag tänker att det bästa är väl att de får träna och tävla på en sund nivå för att faktiskt ha en chans att bygga upp en grund inför vuxenlivet. Sen är jag inte dummare än att jag inser att det finns problem med detta också, där saker och ting går alldeles för långt. Det finns alltid extremer men de allra flesta har ju trots allt ett sunt förnuft.

Så vi får kämpa på helt enkelt och de som inte har föräldrar eller vuxna som har möjlighet eller förmåga, får vi hjälpa också. Tänk på den sista meningen på hopptävlingen, den missade volten, den missade straffen eller......

 

 

 

Please reload

Senaste inlägg

January 25, 2016

January 24, 2016

January 24, 2016

January 3, 2016

December 15, 2015

December 8, 2015

November 25, 2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss

There is no greater luxury than sustainability

Choose with consciousness and be a part of gamechanger

© 2016 TABequipe