"Every emotion starts with a thought created by yourself"

November 4, 2015

Vad är trygghet egentligen? Är det en känsla eller ett tillstånd?  Att prata om vad otrygghet är kanske lättare? Jag tänker tak över huvudet, mat för dagen, konfliktfritt känns som jag beskriver Maslows behovstrappa....men när man då uppfyller de grundläggande behoven är man då check på trygghet? Eller är det självkänslan och självförverkligandet som kanske är min utmaning?! Grubbel grubbel....nä Anna det heter reflektion.

Kommer ihåg att jag som ung tonåring grubblade förlåt reflekterade massor, inget ovanligt i sig, men jag funderade bland annat över månen. Jag tog upp det med min pappa vid tillfälle och efter att försökt att stödja mig så sa han "om man tänker för mycket kan man bli sjuk i huvudet". Det han egentligen, i all sin älskvärdhet ville säga, har jag äntligen förstått.  Det var en konstnär, som jag kommer berätta mer om någon annan gång, som i en tavla (målad till mig, jag vet, hur märkvärdigt som helst) skrev följande:

"Every emotion starts with a thought created by yourself"

 

Så med det livsmottot är det ju teoretiskt ganska enkelt att känna sig trygg. Så om jag kan kontrollera mina tankar så borde känslorna som skapas vara positiva i målet att uppnå trygghet....eller är det ett mål i sig att uppnå trygghet. Nu blir det jäkligt flummigt och pladdrigt här känner jag.

 

Jag frågar yngsta dottern, vad är trygghet för dig? Varför frågar du det? Jomen jag är nyfiken på hur du tänker. Men alltså när man är trygg så mår man bra punkt.

 

Sådärja!!! Check på den! Mår jag bra? Ja förutom feber och förkylning så absolut. Jag är trygg med andra ord.

 

Hur mår du?

 

 

 

Please reload

Senaste inlägg

January 25, 2016

January 24, 2016

January 24, 2016

January 3, 2016

December 15, 2015

December 8, 2015

November 25, 2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss

There is no greater luxury than sustainability

Choose with consciousness and be a part of gamechanger

© 2016 TABequipe