November Rain

November 19, 2015

Känner ni igen den gamla rocklåten, för övrigt en av mina favoriter... it's hard to hold a candle In the cold November rain. Det är mörkt, regnigt och bedrövligt! Precis så är det så därför är mina ljus människor som jag har ynnesten att möta. Människor som brinner för saker! Engagerade människor! Givande människor! Jag tar mig friheten att välja med omsorg och det är fantastiskt vad dessa möten ger! Jag vet att jag är lite hemlig med vad jag gör och vad jag ska göra. Jag är oftast väldigt öppen och transparent men i det här fallet övar jag mig på att suga på karamellerna(ja jag håller ju på med flera saker i .e plural). Och det mina vänner är banne mig inte lätt, att suga på en karamell alltså, jag brukar dra i mig hela godispåsen inom en halvtimme. Men jag har ett gäng med människor runt omkring mig som säger vänta, ta det lugnt, spring långsamt.........för en otålig människa som jag är det utmaning men jag tycker ändå att jag är ganska duktig. Sen tänker jag att det där uttrycken som att "springa långsamt" är märkligt, det är klart att du ska springa långsammare om du ska springa en mara men 100 m då är det ju något annat. Men det kanske just det som är grejen att jag konstant springer 100 m och nu ska jag lära mig att springa en mara....fy fan vad tråkigt, jag hatar att springa och bara tanken av en mara gör mig halvt deprimerad. Möten ja, möten ska vara generande annars är det inte bra möten. Lätt för dig att säga, vissa möten som man har är ju "sådana som man måste ha". Absolut men oavsett så kan du se till att mötet blev bra, även konfliktfyllda möten kan faktiskt vara utvecklande. Det behövde inte jag tänka på idag för jag hade mitt första möte med en otroligt karismatisk person, tillika VD på ett stort svenskt bolag. Han kommer in för sent pga trafiken(som alltid är kaos när det regnar och snöar) men då har vi redan hunnit sms:a flera gånger så vårt möte har ju redan börjat liksom. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, vi pratar EQ, vi pratar affärer, vi pratar kunder, vi pratar utveckling, vi pratar hur vi är som personer....tills någon knackar på dörren och meddelar att personens plan går snart och jag inser att jag är 30 minuter sen till mitt andra möte. Dessa möten behöver ingen agenda utan det är ett konstant flow, öppenhet, nyfikenhet och genuint intresse. Vi hinner prata mer i hissen och på gatan och hej hej då och jag springer vidare till nästa träff. Träffen med min nyfunna väninna, en fantastisk sådan. Vi har känt varandra i lite mer än 1 månad och det är fantastiskt när det faktiskt uppstår en genuin vänskap så fort. Jag var inne i en process med en start-up och efter flertalet häftiga möten sa vi att det var lite tidigt och ur den processen finns nu denna öppna, ärliga och givande relationen. Här finns inga rätt och inga fel och respekt för varandras kompetenser och erfarenheter. Kvinnan är en tongivande entreprenör och totalt orädd. Det roliga är att hon är den som mest talar om för mig att suga på karamellen, lite sött faktiskt. Vi har bestämt att vi ska hänga ihop på det ena eller andra sättet och så kommer det att bli. Sen har jag en "bror" som jag pratar med varje dag. En person som jag känt i många år! Vi kommer höras innan dagen är slut med all säkerhet. Han styr upp mina tankar och idéer på ett exemplariskt sätt. Man kan ju tro att jag är strukturens mästare men nu när jag tillåter mina kreativa tankar få verka fritt så tänker jag nästan för fort liksom. Så nu vill han att jag får ner min affärsplan på pränt och samlar ihop alla post-it lappar och driver på mitt egna projekt(ja som jag inte pratar så högt om ännu). Det handlar om hållbarhet och jag är eld och lågor inför min lilla baby och gör allt för att hindra mörka tankar att stoppa min kreativa process som jag är inne i nu. Jag lovar att snart kommer jag berätta om den processen som har flera dimensioner.

 

 

 

Please reload

Senaste inlägg

January 25, 2016

January 24, 2016

January 24, 2016

January 3, 2016

December 15, 2015

December 8, 2015

November 25, 2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss

There is no greater luxury than sustainability

Choose with consciousness and be a part of gamechanger

© 2016 TABequipe